Вилаш-Боаш: Съдиите се поддадоха на натиска на тълпата


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Съдиите се поддадоха на натиска на тълпата

Мениджърът на Черлси Андре Вилаш-Боаш след поражението в градското с КПР с резултат 1:0 призна, че е много разстроен от съдийството. Според наставника на „сините", реферите просто не са били готови за мач от такова ниво. Както е известно, „аристократите" претърпяха втора загуба от началото на кампанията си във Висшата лига, а нещата в мача от самото начало не се развиха добре за тях - срещу Челси бе отсъдена дузпа, а след това отбора остана с десет човека и накрая с девет.

Цяло второ полувреме хората на Вилаш-Боаш трябваше да преодолеят дефицита в резултата с двама играчи по-малко, при това редица спорни решения от страна на главния съдия Крис Фой продължаваха, включително и това, че „сините" не получиха дузпа, която единствено арбитърът не видя.

„В сегашния мач съдийството беше много лошо. И това се случва с нас не за първи път. Не искам да вярвам в заговори, но тези грешки на арбитрите стават въпиющи и влияят на резултата. Главният съдия и неговите помощници се оказаха неподготвени за такъв емоционален мач", сподели Вилаш-Боаш на пресконференция след мача.

„Действахме великолепно през цялата среща, включително и когато бяхме с девет човека. Гордея се с играчите си и ако червения картон на Дрогба е справедлив, то за Босингва не мога да кажа същото. Съдийската бригада се поддаде на натиска на тълпата", завършва португалският специалист.

 

  Сподели
96