КПР взе дербито с Челси, Тотнъм надви Блекбърн като гост (видео)


И. Ангелов

КПР взе дербито с Челси, Тотнъм надви Блекбърн като гост (видео)

Отборът на Куйнс Парк Рейнджърс успя да победи именития си съперник в лицето на Челси на свой терен, след интересен мач, в който през първото полувреме бяха изгонени двама от футболисите на "сините", а голът падна от дузпа. В крайна сметка този мач завърши с минималното 1:0. Тотнъм от своя страна вкара два на Блекбърн в победата си като гост.

Много активен за КПР бе Абел Таарабт в тази среща, а футболистите на тима се струваха доста бързи за Челси тази вечер, след като гостите събраха 9 картона, 2 от които директни червени - на Дрогба и Босингва. Мачът започна изненадващо след като в 10-ата минута Хейдар Хелгусон реализира дадената дузпа и хвърли в екстаз местните фенове.

Челси изглеждаше ще се върне в мача, но точно тогава Райт-Филипс спринтира по крилото и Жозе Босингва направи груба грешка, като си изкара директен червен картон. Това стана в 33-ата минута, а в 41-ата Дрогба бе изгонен след влизане с два крака в Таарабт. По този начин Челси се постави в неизгодна позиция и не успя да направи повече в мача, макар че имаше доста шансове, а и на моменти доминираше с 9 човека на терена.

Същевременно отборът на Тотнъм победи Блекбърн Роувърс като гост. Резултатът откри Ван дер Ваарт в 15-ата минута, преди Мауро Формика да изравни в 28-ата. Отново Рафаел ван дер Ваарт обаче реши срещата в 54-ата минута и оформи крайното 1:2 в полза на гостите.

 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
121