Лампард остава в Челси до 2015 година


Н. Гавазов

Лампард остава в Челси до 2015 година

Челси ще предложи нов договор на полузащитника Франк Лампард, който ще го задържи на „Стамфорд Бридж" до 2015 година, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. 33-годишният футболист е неразделна част от успехите на Челси през последните години след като Роман Абромович закупи клуба. Почти сигурно е, че това ще бъде последният му контракт със „сините" и след изтичането му Лампард ще прекрати и състезателната си кариера.

По този начин ще бъде сложен и край на спекулациите, че полузащитникът е пред напускане на „Стамфорд Бридж", особено след като той си възвърна добрата форма и отново си върна титулярното място в отбора.

Лампард кара своя десети сезон в Челси, а зад гърба си има над 350 мача със 119 гола. Той е юноша на Уест Хем, с който през 1995 подписва първия си професионален договор. През същия сезон е даден под наем на Суонзи Сити за една година, след което се завръща в „чуковете" и записва 147 двубоя с 24 попадения преди да премине на „Стамфорд Бридж" срещу 11 милиона паунда.

 

  Сподели
85