Ръководството на Сити взе страната на Тевес


Н. Гавазов

Ръководството на Сити взе страната на Тевес

Учудващо спокойни новини пристигат от лагера на Манчестър Сити във връзка с днешното дисциплинарно изслушване на Карлос Тевес, съобщава АР. Както е известно, аржентинският нападател се изправи в петък пред специална комисия, за да отговори на обвиненията относно поведението си в мача от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на „Алианц Арена". Разследването започна, когато Роберто Манчини заяви, че 27-годишният нападател е отказал да влезе като резерва през второто полувреме на въпросната среща.

Тевес, който бе отстранен от отбора за период от две седмици отрече обвиненията и се оправда с недоразумение в комуникацията между двамата, свързано със силния шум на „Алианц Арена". По време на изслушването аржентинецът призна, че когато е бил помолен за втори път да излезе и да загрява, той е отказал, тъй като вече е направил това.

От клуба отказаха да дадат повече подробности свързани с бъдещето съдебно заседание, но вече е ясно, че Тевес ще бъде държан отговорен за отказа си да излезе и да загрява, а не за това, че е отказал да влезе и да играе.

Играчът обаче не се е разминал със санкциите и ако бъде признат за виновен, той ще бъде наказан. Ако това се случи, Тевес ще може да обжалва наказанието си пред борда на директорите на Манчестър Сити и ако и там не успее, остава последен вариант да направи това пред ръководството на Висшата лига, което ще бъде принудено в тази ситуация да започне свое разследване. Всичко това означава, че сагата „Тевес", която започна на 27 септември, може да се проточи до края на годината.

Нападателят все още тренира самостоятелно и по индивидуален план, който му е изготвен лично от Роберто Манчини. В същото време от клуба предупредиха, че няма да отговарят на въпроси на журналисти свързани с Тевес и пресконференциите ще бъдат прекратявани незабавно, ако това правило бъде нарушено.

„Имаме важен мач и това в момента е най-важното за нас", само заяви Манчини по този повод.

 

  Сподели
98