Асу-Екото: Играя за пари, футболът е само професия


И. Ангелов

Асу-Екото: Играя за пари, футболът е само професия

Защитникът на Тотнъм Беноа Асу-Екото за пореден път призна, че футболът за него е просто начин за припечелване на пари. Той играе за професията. Левия бек получи тежка контузия през 2007 година, която по негови думи му е позволила да размисли за кариерата си.

The Sunday Mirror цитира Екото: "Когато хирурзите ти кажат, че може да не играеш повече, се замисляш. Замисляш се, че има по-важни неща от ритането на една топка насам-натам. Никога не навлязох в лицемерието на футбола и сега възгледите ми са ясни. Имах късмет и оценявам това, което имам. Футболът е просто работа, начин да свързваш двата края."

"Предпочитам да казвам честно какво мисля. Играя, за да си улесня живота и да печеля пари. Да, играя за пари както всеки работник, който става сутрин да ходи на работа. Всички искаме да печелим за семействата си."

"Много се дразня, когато играч каже, че играе за фланелката. Целува логото на тима и след 6 месеца го прави в друг тим за повече пари. След всичко се показват на прес-конференция и говорят за историята и любовта към клуба."

"Но първото нещо, което питат преди подписването е - 'Колко пари?'. Аз имам съвест. Няма да кажа нещо, което не мисля."

  Сподели
114