Пти: Венгер ще умъртви Арсенал


Н. Гавазов

Пти: Венгер ще умъртви Арсенал

Бившият полузащитник на Арсенал Еманюел Пти започна язвителна атака срещу трансферната политика на клуба и изяви своите опасения, че клубът ще бъде мъртъв, ако Арсен Венгер продължава да продава своите най-добри играчи. Според французина, поражението в миналогодишния финал за Купата на Лигата се е превърнало в катализатор за лошата форма през тази година.

„Загубата във финала за Купата на Лигата е опустошителна. В момента отборът се намира в преход и е на кръстопът - в спортно и икономическо отношение. Ако Венгер продължава да продава най-добрите си играчи, клубът ще умре. Мога да разбера, че Арсенал следва някаква икономическа логика, но да се откажеш от Фабрегас и Насри си е бедствие, особено за играчите, които остават. Тимът не може да си позволява да губи по този начин играчи и да показва, че няма амбиции", заяви за L'Equipe Пти.

„Не мога да разбера, защо Арсен не взе Скот Паркър или Джоу Бартън. Защитата също трябваше да бъде укрепена и той можеше да привлече Гари Кейхил, но не го направи - явно Венгер отказа да харчи пари. Като цяло, Арсенал все още има страхотен отбор, но той никога не е пълен заради контузиите", допълва бившият футболист.

 

  Сподели
276