Ернандес подписа нов договор с Юнайтед


Н. Гавазов

Ернандес подписа нов договор с Юнайтед

Нападателят на Манчестър Юнайтед Хавиер Ернандес е подписал нов 5-годишен договор с червените дяволи, съобщи официалният сайт на ФИФА, позовавайки се на изявление на агента на играча Едуардо Ернандес. По този начин, мексиканският национал, който бе привлечен на „Олд Трафорд" през лятото на 2010-а от Гуадалахара, ще остане в редиците на английския шампион до 2016 година.

„Ние предоговорихме настоящия договор на Хавиер и през следващите пет години той се ангажира с Манчестър Юнайтед. Първоначалният контракт не беше лош и за двете страни, защото даде възможност на клуба да види какво може да направи той. Ернандес оправда очакванията им. Юнайтед бе щастлив да възнагради Хавиер с нов договор след добрите му изяви през миналия сезон. Няма да говоря за цифри, но сделката е за пет години с фиксирана заплата и допълнителни стимули, според успехите на отбора. Хавиер не беше зле платен, но това беше първия му договор и моите уважения, но далеч от контрактите на Рууни и Нани, но днес мога да кажа, че всички са доволни", цитира официалният сайт на ФИФА думите на Ернандес пред ESPN Depotres.

През последната една година мениджърът сър Алекс Фъргюсън предложи нови договори на 13 играчи, като досега никой не е отказал да преподпише. В понеделник плеймейкърът Том Клевърли подписа за нови четири години, а се очаква в следващите няколко дни и Дани Уелбек да парафира нов контракт.

 

  Сподели
107