Тери подкрепи строежа на нов стадион


Н. Гавазов

Тери подкрепи строежа на нов стадион

Капитанът на Челси Джон Тери подкрепи плановете на клуба за построяване на нов 60 000-н стадион и напускането на „Стамфорд Бридж". В интервю за телевизионния канал на клуба, 30-годишният футболист заяви, че ако Челси иска да запази мястото си сред елита на Европа, преминаването към по-голям стадион е неизбежен ход, въпреки добрите спомени и традициите свързани със сегашния.

„Очевидно е, че имам страхотни спомени от „Стамфорд Бридж". Но това, което ме вълнува е мисълта за децата ми, които са част от Челси и които ще растат и гледат отбора на голям стадион. Не е тайна, че големите европейски клубове построиха или закупиха парцели за строеж на големи стадиони. Ние не сне единствените в това положение - КПР също ще се стреми да разшири стадиона си", призна Тери.

Както е известно, ръководството на лондончани от няколко години обмисля варианта за строеж на нов стадион, но въпросът не може да бъде разрешен, защото земята, на която е разположен „Стамфорд Бридж" не принадлежи на клуба. През 1993 година Челси имаше сериозни финансови проблеми и тогава обикновените запалянковци създадоха компанията Chelsea Pitch Owners (CPO), която закупи правата на участъка където се намира стадиона. По този начин, преди да започне строителството на новото спортно съоръжение, ще трябва най-напред да се реши съдбата на земята, на която се намира „Стамфорд Бридж" и по-точно - да бъде продадена изгодно. Но за да се продаде, трябва най-напред да бъдат закупени акциите от СРО, което накара ръководството на „сините" миналата седмица да отправи оферта към 12 000 акционера, повечето от които са фенове на отбора - да продадат своите 15 000 акции.

„Всички фенове, които закупиха акции в СРО са играли важна роля в историята на клуба. Аз съм председател на Chelsea Pitch Owners и искам да знам какво става и как може да бъде решен проблема", допълва капитанът на Челси.

 

  Сподели
105