Mirror: Челси и Калу се разделят


Н. Гавазов

Mirror: Челси и Калу се разделят

Челси има намерение през януари да се избави от Саломон Калу, съобщава новината Mirror. В момента изтича последната година от договора на играча и сътрудничеството между двете страни няма да продължено, уверява изданието. Основната причина е, че 26-годишният ивоариец е загубил доверието на треньорския щаб на „сините". През сегашния сезон Калу взе участие само в две от срещите на отбора си, а в неотдавнашния мач от Шампионската лига срещу Валенсия, той отне победата на Челси, замесвайки се в отсъдената срещу тима си дузпа.

От ситуацията с Калу смята да се възползва мениджъра на Арсенал Арсен Венгер, който през 2006 година направи опит да го привлече от Фейнорд, но битката за подписа на играча бе спечелена от Челси, който заплати 9 милиона паунда на холандския тим.

Другият отбор, който проявява интерес към нападателя е Ливърпул. „Червените", които през лятото се разделиха с Н'Гог се опитват да увеличат конкуренцията си в нападение, където Анди Керъл и Луис Суарес нямат никаква алтернатива.

 

  Сподели
89