Арсенал взел Артета на доверие


Н. Гавазов

Арсенал взел Артета на доверие

Полузащитникът на Арсенал Микел Артета разкри, че е подписал с лондонския клуб без да бъде подложен на медицински прегледи. Както е известно, испанецът се присъедини от Евертън в последния ден на трансферния прозорец, което означава, че не е имало време за правилното провеждане на всички процедурни проверки и той е обещал да поеме отговорността, ако случайно след това са му били открити някакви проблеми с физическата му форма.

"Беше много стресиращо. В 18:00 часа ми казаха, че всичко е провалено, но в 20:30 часа нещата започнаха отново", заяви Артета за The Mirror.

"Нямах време да минавам медицински прегледи и отидох до офиса на Евертън и от там ми обявиха, че от Арсенал ще ми се доверят и ако имам някакъв медицински проблем, това аз трябва да поема отговорността", допълва полузащитникът.

Артета, който премина в Евертън през 2005 година и изкара шест години на „Гудисън Парк" бе подложен на операция на стомаха през последните сезони, той е имал и други контузии, но основните му надежди са свързани с това да е здрав и да помогне на отбора си.

"Очевидно е, че много хора са разочаровани, тъй като клубът преминава през трудна фаза, но ние ще се измъкнем от това положение и ще се борим във всички турнири", смята Артета.

 

  Сподели
100