Челси може да напусне Стамфорд Бридж


Н. Гавазов

Челси може да напусне Стамфорд Бридж

Челси се приближи към това да напусне „Стамфорд Бридж" в търсене на място за строителство на нов стадион. Ръководството на клуба окончателно се примири с факта, че сегашната арена с вместимост 41 800 зрители не подлежи на реконструкция и разширение, но въпросът за раздялата със стадиона все още не е окончателно разрешен, защото преди това трябва да се изглади един проблем.

Работата е, че земята, на която е разположен „Стамфорд Бридж" не принадлежи на клуба. През 1993 година Челси имаше сериозни финансови проблеми и тогава обикновените запалянковци създадоха компанията Chelsea Pitch Owners (CPO), която закупи правата на участъка където се намира стадиона.

По този начин, преди да започне строителството на новото спортно съоръжение, ще трябва най-напред да се реши съдбата на земята, на която се намира „Стамфорд Бридж" и по-точно - да бъде продадена изгодно. Но за да се продаде, трябва най-напред да бъдат закупени акциите от СРО, което накара ръководството на „сините" в понеделник вечер да отправи оферта към 12 000 акционера, повечето от които са фенове на отбора - да продадат своите 15 000 акции.

„Имайте предвид, че никой не е закупил тези акции като финансова инвестиция, а по-скоро като начин да помогне на клуба си. Някои няма реагират положително на нашата оферта и ще кажат: „Това е историята на Челси". Но трябва да ги убедим, че за да се преместим на новия стадион, сме длъжни първо да решим съдбата на „Стамфорд Бридж", заяви президентът на Челси Брус Бък.

 

  Сподели
93