Челси няма да се разделя със Стъридж


Н. Гавазов

Челси няма да се разделя със Стъридж

Мениджърът на Челси Андре Вилаш-Боаш заяви, че нападателят Даниел Стъридж през сегашния сезон няма да бъде отдаван под наем в друг клуб. Както е известно, португалският специалист след като оглави „сините" през лятото, веднага изказа съмнения относно перспективите пред играча в клуба от „Стамфорд Бридж", за когото най-доброто ще бъде да премине в друг отбор където ще има повече игрова практика.

Стартът на сезона обаче разсея тези съмнения и независимо от конкуренцията в лицето на Фернандо Торес, Дидие Дрогба, Никола Анелка и Ромелу Лукаку, 22-годишният Даниел ще остане в Челси. За това Вилаш-Боаш съобщи в навечерието на днешната среща на лондончани срещу Болтън, за който Стъридж игра под наем през миналия сезон.

„Аз не съм сигурен как ще се развие кариерата му. В началото на моята кариера тук, той ми предложи малко от характеристиките, които виждах в Хълк. Но след това промених мнението си и виждам, че Дани има място в първия отбор на Челси. Не смятам да го използвам като чист нападател, защото мисля, че най-добрата позиция за него ще бъде отдясно. Оуен Койл се опита да ми въздейства и да му дам Стъридж под наем, но аз му отказах, защото Даниел ще бъде с нас. Той е играч на който ние ще разчитаме, както впрочем на всички останали в отбора", заяви Вила-Боаш за BBC Sport.

 

  Сподели
98