Реднап и Силва - героите на Висшата лига за септември


Н. Гавазов

Реднап и Силва - героите на Висшата лига за септември

Мениджърът на Тотнъм Хари Реднап бе удостоен с престижната награда „Мениджър на месеца" в английската Висшата лига, според резултатите на отбора му през изминалия септември. За „Играч на месеца" бе избран полузащитникът на Манчестър Сити Давид Силва. Наградата за наставника на „шпорите" идва в резултата на впечатляващите резултати на водения от него отбор, включващи в себе си победите с 4:0 над Ливърпул на „Уайт Харт Лейн", а също така и победите над Уулвас с 2:0 и Уигън с 2:1.

Благодарение на тези успехи, „белите" от Лондон се изкачиха на шесто място в класирането и ще излязат в добро настроение за дербито на Северен Лондон.

„Когато получаваш награди е винаги приятно. Ние показахме добър футбол и аз не мога да бъда доволен", цитира официалният сайт на Тотнъм думите на Реднап, който в качеството си на мениджър има седем подобни награди.

Давид Силва бе признат за най-добър играч на месеца във Висшата лига на Англия за ролята му при успехите на неговия Манчестър Сити при победите срещу Уигън с 3:0, както и равенството 2:2 с Фулъм. Благодарение на тези резултати, „гражданите" отстъпват първото място на рекордьора по титли Юнайтед единствено заради по-лошата си голова разлика.

Наградата на Силва стана своеобразен дубъл за Сити - за „Играч на месеца" във Висшата лига според резултатите от август бе признат съотборника на испанеца - босненският нападател Един Джеко.

 

  Сподели
116