PFA предложи помощ по случая Тевес


Н. Гавазов

PFA предложи помощ по случая Тевес

Главният изпълнителен директор на Асоциацията на професионалните футболисти (PFA) Гордън Тейлър смята, че конфликтът между Карлос Тевес и Манчестър Сити трябва да бъде изгладен и той предложи да посредничи в евентуалните дискусии между играча и клуба. Както е известно, аржентинският нападател отказа да замени Един Джеко по време на двубоя от Шампионската лига срещу Байерн Мюнхен на „Алианц -Арена" и след срещата мениджърът на „гражданите" Роберто Манчини заяви, че Тевес няма повече да играе за Сити.

Тейлър не е доволен от цялата ситуация и се надява, че нещата могат да бъдат оправени без да се шуми толкова много в пресата.

„Това, което се случва не е добре за Манчестър Сити - за мениджъра и за играча. Всеки един конфликт подлежи на разрешаване, което е най-доброто за всички страни. Никой не иска да подкопава управлението на един мениджър, както и да унижава даден играч. Става дума, че трябва да бъде постигнат баланс и този баланс може да се постигне с налагане на много сериозна глоба и извинение на футболиста. Нека видим след това как ще се развият нещата до януарския трансферен прозорец. Клубовете имат потенциала да се справят с всяка една ситуация, а мениджъра да запази дисциплината в отбора. Ние сме в състояние да окажем помощ в това отношение", заяви Тейлър за Sky Sports.

"Всички бързат да осъдят Тевес, но той е играч от световна класа. В момента не е фаворит на феновете, но през миналия сезон той дърпаше отбора. Сити плати много пари за него и не е приемливо да бъде държан настрана. Или да играе с резервите", допълва изпълнителният директор на PFA.

 

  Сподели
111