Подновиха разрешението на Ливърпул за строителство на нов стадион


Н. Гавазов

Подновиха разрешението на Ливърпул за строителство на нов стадион

Градските власти на Ливърпул подновиха разрешението на едноименния клуб за строителството на нов стадион в „Стенли Парк", съобщава Sky Sports. Както е известно, още през юли изтече срока, в който клубът от „Анфийлд" можеше да вземе под наем участък земя в „Стенли Парк" за период от 999 години, на който да построи нов стадион.

Към дадения момент американските собственици все още не са решили, дали е необходимо изграждането на ново спортно съоръжение или е по-добре да бъде реконструиран „Анфийлд". Въпреки официалните писма на градските власти до американците, яснота по въпроса все още няма. Общинските чиновници обаче са сметнали, че ръководството на клуба има нужда от допълнително време, за да вземе решение и вчера на своя сесия са гласували да предоставят още една възможност на Ливърпул.

Ако все пак футболният клуб се реши да построи нов стадион, то тогава ще трябва да бъде намерен инвеститор за мащабното строителство. Това означава че най-вероятно ще бъде променено наименованието на спортното съоръжение - нещо, срещу което се обявяват по-голяма част от феновете на „мърсисайдци".

 

  Сподели
94