Чех: Каската ме спаси


Н. Гавазов

Чех: Каската ме спаси

Вратарят на Челси Петер Чех е убеден, че неговата запазена марка - каската - може да го спаси от повторно сериозно нараняване, след като преди пет години получи сериозна фрактура на черепа. Както е известно, стражът се наложи да постъпи в болнично заведение, след като в сряда вечер нападателят на Фулъм Орландо Са го удари по време на двубоя за Карлинг Къп. Чех призна, че на полувремето не е можел да стои в съблекалнята и дори е бил пред отпадане за мача със Суонзи в събота.

"Каската ме спаси. Чувствах се така, все едно съм получил кроше в бокса. Когато се прибрах в съблекалнята не можех да виждам ясно и нямах представа за пространството около мен. Нямаше начин да продължа, въпреки че доиграх последните две минути на първата част. Мислех, че ще се оправя бързо, но когато влязох в съблекалнята ми стана ясно, че главата ми не работи така, както трябва. Така че решихме да не играя, защото щеше да е глупаво", признава Чех.

„Отначало не ми даваха никакви шансове, че ще мога да играя срещу Суонзи. Но бързо се възстанових и в петък бях в състояние да тренирам. Докато загрявах си казах:"Ако съм добре след загрявката, значи ще играя". Трябва да си даваш ясна сметка за случващото се. Не можеш да бъдеш наивен и глупав и да правиш неща, които не трябва. Най-глупавото бе да играя, ако не съм възстановен - така подлагам на риск не само себе си, но и отбора", допълва вратарят.

 

  Сподели
95