Милнър: Балотели е играч от световна класа


Н. Гавазов

Милнър: Балотели е играч от световна класа

Джеймс Милнър защити своя съотборник Марио Балотели, който все още няма мач за Манчестър Сити като титуляр във Висшата лига и определи италианския национал като „играч от най-високо качество". Както е известно, нападателят влезе като резерва в срещата с Евертън и вдъхнови съотборниците си за победата с 2:0 над „карамелите", отбелязвайки много важен първи гол в двубоя.

„Аз не мисля, че някой е щастлив, когато не е титуляр. Но той никога не го показва това. Тренира усилено всеки ден. Отива и си върши работата както всеки друг. Опитваш се да намериш място в отбора и когато получиш шанс, искаш да се възползваш от него. Той не е изразил своето разочарование, той е играч от най-висока класа. Забравяте колко млад е всъщност. Той вече е постигнал много във футбола и може да видите неговите качества всеки път, когато е на терена. Нуждаеше се само от половин шанс срещу Евертън и той се възползва. Това не беше лесно, но той е голмайстор", цитира Sky Sports думите на Милнър.

Междувременно, мениджърът на Сити Роберто Манчини е уверен, че Балотели притежава всички необходими качества, за да се превърне в един от най-добрите нападатели в света, но само ако запази разума си и се фокусира изцяло върху работата си.

„С Марио никога не е лесно. Но ние имаме едно наум, че той е млад, а знаете, че поведението на младите момчета е различно. Познавам го добре и знам, че той е фантастичен човек. Искам да работи добре през цялото време, защото има всичко - стреля добре, може да вкара с глава, само има нужда от време за да се превърне в един от най-добрите играчи", заяви Манчини.

 

  Сподели
149