Венгер: Ван Перси прилича на Меси


Н. Гавазов

Венгер: Ван Перси прилича на Меси

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер призна след победата с 3:0 над Болтън, че началото на мача е било много трудно и нервно, но благодарение на майсторството на неговите футболисти, отборът му е установил контрол върху играта и заслужено е победил. Френският специалист не пропусна да похвали и Робин ван Перси, който отбеляза своя 99-ти и 100-я си гол за Арсенал.

„Началото на мача беше много тежко и предизвика много нерви. Единствено поради търпението си и майсторството на играчите, ние успяхме да установим пълен контрол върху играта. През втората част и особено след като останахме с човек повече, Болтън вече нямаше никакви шансове. Полузащитниците ми започнаха да играят на голяма скорост, което помогна да постигнем голям резултат. Надявам се, че повече няма да губим точки", заяви Венгер за Sky Sports.

„Искам да отбележа и представянето на Робин. Това е нападател с изключителни качества. Той не е централен нападател в буквалния смисъл на думата, но не е и полузащитник. Ван Перси прилича по-скоро на Меси, той е свободен художник. Това е отличен играч, а феновете го обичат, защото той е предан на Арсенал", допълва френският специалист.

 

  Сподели
89