Вилаш-Боаш: Футболистите ми показаха отборен дух


Н. Гавазов

Вилаш-Боаш: Футболистите ми показаха отборен дух

След победата на Челси над Фулъм в среща за Купата на Лигата, в която Андре Вила-Боаш едва ли планираше нещата да достигнат до дузпи, мениджърът на „сините" откри за себе си нови граници в характера на своите футболисти. Както е известно, Челси се наложи с 4:3 над своя противник след изпълнение на 11-метрови наказателни удари, след като преди това двата тима не успяха да си отбележат голове.

„В течение на 70 минути на нас ни се наложи да положим свръхчовешки усилия. Големите заслуги на моите футболисти подчертава и добрата игра на Фулъм. Получавайки числено преимущество, гостите не се хвърлиха напред, а се стараеха да задържат топката и грамотно да реализират превъзходството си през всичките 70 минути. Това, че ние успяхме да запазим вратата си и в същото време да заплашваме тяхната е възхитително. Доволен съм много от командния дух, усърдието и концентрацията, която демонстрирахме", заяви Вилаш-Боаш на пресконференция след срещата.

„Великолепно играха Перейра и Давид Луис. Флоран Малуда през всичките 120 минути бе на много високо ниво, а също и Франк Лампард, когото трябваше да заменя. Отлично прояви себе си и Ромелу. Доволен съм от всички. Знаехме, че най-голямото изпитание за нас ще бъде допълнителното време на мача, още повече, че много от играчите ми до този момент не бяха играли нито един път цял мач. Победата е още по-ценна, защото бе постигната благодарение на твърдата ни дисциплина и самоотвержената работа на всеки един мой футболист, който се намираше на терена", допълва португалският специалист.

 

  Сподели
109