На Манчини отново не му стигат играчи


Н. Гавазов

На Манчини отново не му стигат играчи

Манчестър Сити може и да инвестира за последните три години почти 400 милиона паунда за нови играчи, но това не попречи на мениджъра на тима Роберто Манчини след равенството вчера 2:2 с Фулъм да заяви, че на него не му достигат играчи. В двубоя ма „Крейвън Котидж" „гражданите" поведоха с 2:0 благодарение на дубъла на Серхио Агуеро, но изпуснаха победата, а заедно с нея и шанса да продължат своята 100-процентова серия на старта на новия сезон.

Първото равенство във Висшщата лига, а също и равенството срещу Наполи в турнира Шампионска лига хвърлиха сянка върху способността на Сити ефективно да се сражава на няколко фронта и Роберто Манчини не скри разочарованието си, че докато Милнър и Де Йонг са контузени, той не може да даде отдих на други.

„Към дадения момент ние загубихме двама полузащитника и не ми стига дълбочината на състава. Наистина не ми стигат играчите и мога да сменям само защитници. Имам само двама полузащитника, защото Де Йонг и Джеймс са контузени", заяви Манчини за Sky Sports.

Едновременно с това, италианският специалист призна, че на отбора му не достига манталитета на победител.

„Кой отбор ще дойде в Лондон и ще владее топката срещу Фулъм в 70 % от времето? Тези проблеми ги имахме и срещу Уигън - 15 положения за гол имахме само през първата част, но вкарахме само един гол", допълва наставника на Сити.

 

  Сподели
84