Сър Алекс: Челси не се справи с Нани и Йънг


Н. Гавазов

Сър Алекс: Челси не се справи с Нани и Йънг

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън определи Ашли Йънг и Нани за главните творци на победата с 3:1 над Челси. В неделя „червените дяволи" удържаха пета поредна победа от началото на сезона и оглавиха еднолично таблицата за класиране във Висшата лига. Никога до този момент Юнайтед не е започвал по-добре първенството, но шотландският специалист смята, че неговият отбор е виновен за всички моменти, които е има съперника.

„Това беше фантастична, открита игра, но всички свои проблеми ние си ги създадохме сами. Губехме топката в атака и съперникът получаваше възможност да ни контраатакува. През първото полувреме можеха да вкарат спокойно два или три гола", заяви Сър Алекс за Manchester Evening News.

„Нашите положения за гол обаче бяха повече и в основата им стоят Нани и Ашли Йънг, които се оказваха на нужните позиции. Това беше нашата сила и съперникът не успя да се справи с тях", допълва шотландският специалист.

Сър Алекс изрази и възмущението си от постъпката на Ашли Коул, който удари жестоко Хавиер Ернандес, в резултата на което мексиканецът напусна контузен терена.

„Аз все още не зная какво ще правим. Реферите му дадоха само жълт картон, но защо тогава нямаше дузпа? В момента кракът на Ернандес е подут и трябва да почакаме и да видим каква е точната му диагноза. В най-добрия случай няма да можем да разчитаме на него само в един мач", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
77