Ливърпул стана за посмешище на Уайт Харт Лейн


И. Ангелов

Ливърпул стана за посмешище на Уайт Харт Лейн

Гостуването на надъхания отбор на Кени Далглиш в Лондон се превърна в кошмар за него, след като тима предостави на гостуващите фенове на "Уайт Харт Лейн" едно от най-безхарактерните представяния за сезона, който все още е в началния си период. Домакините от Тотнъм надиграха Ливърпул с 4:0, а "червените" отговориха с грубости и почти толкова червени картони, колкото и голове за противника.

Домакините започнаха силно, като в първите 20 минути Ливърпул едва докосваше топката. Голът за тях падна още в 7-ата минута, когато Модрич намери избита топка и я запрати в мрежата - страхотен изстрел към сглобката на вратата. След този момент домакините продължиха да доминират, а ливърпулци се унижаваха с подмолни нарушения и няколко удара в лицето на футболисти на Тотнъм. 

В 12-ата минута жълт картон получи Чарли Адам за поваляне на Модрич. В 28-ата минута той влезе грубо в краката на Скот Паркър, като нарушението заслужаваше директен червен картон. Съдията Майк Джоунс се смили и изгони Адам за втори жълт. В 36-ата и 38-ата минути Шкъртел и Коатес получиха нови жълти картони за Ливърпул, като спорове остават по въпроса дали Коатес не можеше да бъде изгонен, поваляйки последния човек.

Така на полувремето домакините водеха само с гол, а Ливърпул се оттегли без дори да отправи удар по посока на вратата на Тотнъм. Второто полувреме се разви по същия сценарии. В 62-ата минута Шкъртел бе изгонен. При опита си да напусне терена изключително неспортсменски се изяви капитана Карагър. Той задържаше Шкъртел в игра, бутайки го навътре към центъра на терена, докато крещеше за реакция към Кени Далглиш.

Веднага след глупостите на Карагър Дефоу вкара. В 65-ата минута той преодоля Рейна. В 68-ата и 92-ата минути Адебайор направи същото. Неознаваем Ливърпул бе унижен по странен начин от самите си играчи, след като по традиция се говореше за техния възход в началото на сезона, но това Дежа Вю се случва в началото на всеки сезон, докато се стигне до подобен момент за срам на почитателите на футбола.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
131