Сър Алекс: Челси дебне опасно


Н. Гавазов

Сър Алекс: Челси дебне опасно

 

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън очаква Челси да бъде в битката за титлата, въпреки че след първите няколко седмици в първенството лондончани са игнорирани от мнозина специалисти. В момента двата клуба от Манчестър са на върха на таблицата за класиране, след като постигнаха зашеметяващи резултати, особено при победите си срещу лондонските Тотнъм и Арсенал, а с играта си показаха, че сякаш няма кой да ги спре.

Сър Алекс обаче не смята, че това е точно така.

„Те ще се намират в битката за титлата до края на сезона. В момента, ние заедно с Манчестър Сити се радваме на голям интерес, свързан най-вече с прогнозите, че ще спечелим първенството. На заден план се спотайва Челси. Но те нямат нужда от публичност и се радват, че са извън вниманието в момента”, заяви Сър Алекс на днешната си пресконференция преди двубоя в неделя.

„Това ще бъде един фантастичен мач. Срещите между нас през последните седем години винаги са били много оспорвани, така ще е и сега. Предполагам, че само един гол ще реши мача”, допълва шотландският специалист.

Сър Алекс е впечатлен и от начина, по който Вилаш-Боаш се приспособи към новата обстановка, след като по-рано дойде от Порто.

„Новият треньор започна много добре. За един млад мъж, който пристига в Челси, това е голямо предизвикателство. Много ми напомня на моето преминаване от Абърдийн в Манчестър Юнайтед. ”, каза още мениджърът на Юнайтед.

„В мача срещу Бенфика успяхме да избегнем травмите. В навечерието на двубоя в неделя всичките ни играчи са здрави и аз очаквам да се получи фантастичен мач. Флетчър, Парк, Валенсия получиха игрова практика, но пред нас графика е много плътен – Висша лига, Шампионска лига и Купа на Лигата. Уелбек започна да тренира и може би ще е готов за мача със Стоук, Рафа не е готов да излезе на терена, а Клевърли е вън от футбола още три седмици”, завършва Сър Алекс.

 

  Сподели
106