Бенаюн отказал на Ливърпул заради Арсенал


Н. Гавазов

Бенаюн отказал на Ливърпул заради Арсенал

Йоси Бенаюн призна, че той е знаел, че бъдещето му ще бъде решено в последния ден на трансферния прозорец и потвърди появилите се преди това слухове, че е преговарял с бившия си клуб Ливърпул за връщане на „Анфийлд". Както е известно, израелският полузащитник премина в Арсенал, изпълнявайки по такъв начин желанието на Арсен Венгер да запълни празнината с напускането на Самир Насри и Сеск Фабрегас.

31-годишният, който бе преследван от няколко клуба, заяви също така, че няма нищо драматично в трансфера му на „Емирейтс", но е трябвало да изчака първо Челси да се подсигури с негов заместник.

„Медиите си помислиха, че има някаква драма в това, че напуснах през последния ден. Това не е точно така, защото аз знаех, че трансферът ми ще стане факт през последните часове на прозореца. Имаше споразумение между мен и Челси, че ние ще изчакаме дали те ще подпишат с Модрич или Мейрелеш. За интереса на Арсенал заех седмица по-рано и изборът ми бе лесен. Преди това проведох разговори и с представители на Ливърпул и няколко други клуба, но след като чух за Арсенал, аз направих веднага своя избор", цитира Sky Sports думите на Бенаюн.

„Не съм се притеснявал изобщо - сутринта летях с националния отбор на Израел и знаех какво ще се случи", допълва полузащитникът.

 

  Сподели
110