Феновете на Челси готвят бойкот


Н. Гавазов

Феновете на Челси готвят бойкот

Феновете на Челси начело със заместник-президента на фен клуба Мишел Шоу подготвят бойкот срещу ръководството на тима. Причината е от финансов характер и е свързана с високите цени на билетите, които „сините" фенове заплащат. Бойкотът ще бъде подобен на онзи през 2007 година срещу Розенборг, когато „Стамфорд Бридж" не успя да се запълни наполовина. Тогава босовете намалиха билетите от 48 паунда наполовина, което върна хората по трибуните.

Това обаче не попречи на ръководството на клуба да започне постепенно да покачва цените и във вторник вечер в двубоя от Шампионската лига срещу Байер Леверкузен стойността на ценната хартийка бе 40 паунда - факт, който докара по-малко от 34 00 привърженика на „Стамфорд Бридж".

„Единственият начин да изпратим послание към ръководството е ниската посещаемост в мача с Генк. Трябва да бойкотираме всички срещи. Защо? Защото аз не искам един ден да се събудя с усещането, че не мога да си позволя да си купя сезонен билет", коментира Мишел Шоу на страницата си в Twitter.

Остава да се види какъв ще е отговора на ръководството на Челси, което съвсем скоро време ще трябва да балансира между финансовите изисквания на УЕФА и тези на феновете си, а едновременно с това ще трябва да поддържа един скъпоплатен отбор, който ще играе през цялото време на стадион с капацитет от 42 000 зрители - изглеждащ като джудже в сравнение с „Олд Трафорд" със 76 000 места или „Емирейтс" с 60 000 места.

 

  Сподели
111