Привържениците на Блекбърн недоволстват


Н. Гавазов

Привържениците на Блекбърн недоволстват

Група запалянковци на Блекбърн Роувърс написаха открито писмо до индийските собственици на клуба, призовавайки не само за повече прозрачност в общуването, а също така и за уволнението на мениджъра Стив Кийн. След като шотландският специалист пое при скандални обстоятелства тима в края на миналата година, резултатите, меко казано, не впечатляват: отборът запази мястото си в елита в последния кръг от миналия сезон, а в новата кампания Роувърс претърпя три поредни загуби.

Във 26 мача под ръководството на Кийн, отборът записа само 6 победи, седем равенства и 13 поражения, което предизвика недоволството на запалянковците. От друга страна, собствениците от компанията Venky's нееднократно изразиха поддръжката си за мениджъра и пълното доверие към него, подкрепиха го и на трансферния пазар, заделяйки средства за подписването със защитника на Бирмингам Скот Дън и нападателя на Шотландия Дейвид Гудуили.

В неделя Роувърс гостува на Фулъм на "Крейвън Котидж", където преди време Стив Кийн заемаше длъжността асистент на Крис Коулман и четвърта поредна загуба ще засили със сигурност натиска за уволнение на наставника.

„Запалянковците бяха готови да дадат шанс на Стив Кийн да докаже себе си и приеха с разбиране назначаването на неопитния мениджър, който до този момент никога не бе водил професионален клуб. Но усещането, че можем да побеждаваме във всеки мач под ръководството на Марк Хюз, при Стив Кийн то бе заменено с очакването за загуба при домакинства и гостувания. Наблюдаваме странни състави, в които място намират неудачници като Робертс и Салгадо, а признати голмайстори остават на пейката. Страх ни е за бъдещето и цифрите говорят най-добре - в сравнение с миналата година притежателите на абонаменти намаляха с 1 000 човека. Отчаянието ни нараства, защото не вярваме, че ще бъдем послушани от собствениците. Обичаме клуба си, но много от нас вече са разочаровани и ядосани от сегашната ситиация. Някои искат промени. Послушайте нашите думи, песни и нашето недоволство", се казва в писмото, подписано от около 4 000 фенове на Блекбърн.

 

  Сподели
94