Венгер готов да хвърли всички нови попълнения срещу Суонзи


Н. Гавазов

Венгер готов да хвърли всички нови попълнения срещу Суонзи

Арсен Венгер е готов да пусне всички нови попълнения от последния ден на трансферния прозорец при домакинството срещу Суонзи в събота, съобщава Sky Sports. "Артилеристите" ще се опитат да променят лошия си старт във Висшата лига с първа домакинска победа срещу новака - само няколко седмици след унизителното 2:8 срещу Манчестър Юнайтед на „Олд Трафорд". Както е известно, веднага след разгрома Венгер получи разрешение от ръководството на клуба да подсили тима си и на „Емирейтс" веднага бяха привлечени корейският нападател Парк, защитниците Мертезакер и Сантос, както и полузащитниците Бенаюн и Артета.

Белгийският централен защитник Вермаален е извън строя след претърпяната малка операция и по всичко изглежда, че бившият футболист на Вердер Бремен - Пер Мертезакер ще направи своя дебют за новия си отбор.

26-годишният защитник не се отказа от шанса си да се присъедини към английския клуб и призна, че като по-малък пример за подражание му е бил бившият капитан на Арсенал Тони Адамс, който спечели четири титли под ръководството на Венгер.

"Когато бях по-малък, винаги гледах английски футбол и той ми бе един от любимите защитници. Бях в ранна детска възраст, когато Адамс играеше. Докато съм бил на 10-12 години го гледах и му бях наистина голям фен. Тогава той бе един от най-големите бранители. Надявам се да стана по-добър футболист след трансфера ми в Арсенал и да успея да се утвърдя постепенно в отбора", призна Мертезакер на страниците на официалния сайт на Арсенал.

Фримпонг се завръща в отбора след изтърпяно наказание, но Сонг и Жервиньо ще трябва да отбият последните срещи от дисквалификациите си от по три мача.

Под въпрос е участието на Уолкът и Росицки, както и на Парк, въпреки хеттрика, който той записа срещу Ливан. Бившият лидер на Монако призна неотдавна, че ще му е необходимо малко време, за да се адаптира напълно към английския футбол.

„Ще се опитам по-бързо да се адаптирам и ще работя много, за да участвам колкото се може в повече игри", заяви кореецът за Ilgan Sports.

След като пристигна от Евертън, Артета няма търпение да дебютира за Арсенал. Той е смятан като човекът, който ще компенсира отсъствието на Фабрегас и Нассри.

„Надявам се, че ще мога да си свърша добре работата и ако ми се предостави шанс да играя, аз ще дам всичко за отбора. Имаме много за вършене, но най-важното, което желаем е да започнем да побеждаваме и в събота можем да го направим. Оттам нататък смятам, че нещата ще се развият положително за нас", заяви Артета за Sky Sports.

 

  Сподели
93