Сър Алекс: Най-добрият отбор в историята? Безсмислено е да питате


Н. Гавазов

Сър Алекс: Най-добрият отбор в историята? Безсмислено е да питате

През следващата седмица със срещата с португалския Бенфика, Манчестър Юнайтед ще започне новата си кампания в Шампионската лига и ще се опита да направи това, което не успя през миналия сезон, когато на финала в май-престижния европейски клубен турнир загуби от Барселона. По-голямата част от специалистите определят каталунците като най-добрия отбор в историята на футбола, но шотландският специалист е на различно мнение.

„Няма съмнение, че Барселона е един от най-добрите отбори за всички времена. Но също така беше най-добрия отбор в историята и Милан, когато в него играеха Барези, Анчелоти, Донадони и холандските футболисти. Във футбола всички много бързо забравят. Сега само се говори за фантастичната Барселона, но в миналото говореха само за Милан. Безсмислено е да се пита кой е най-добър", цитира Associated Press думите на Сър Алекс.

"Важното е да се помни за това, че имаше особени отбори. Това ме кара да си спомням например за холандските отбори през 70-те, за Байерн или за Селтик, който през 1967 година спечели Купата на шампионите срещу Интер. Всичките играчи на тогавашния Селтик бяха родени в радиус на 25 километра от „Паркхед", допълва шотландският специалист.

 

  Сподели
100