Сър Алекс: Малдини помисли, че съм ненормален


И. Ангелов

Сър Алекс: Малдини помисли, че съм ненормален

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън призна, че в един момент е опитал да привлече Паоло Малдини от Милан. Но той разкри как плана му да вземе легендата в Юнайтед е пропаднал. Фъргюсън даде да се разбере, че е много впечатлен от играта на Малдини, който прекара цялата си кариера на "Сан Сиро".

По думите му той е нямал търпение да види Малдини на "Олд Трафорд", но бащата на играча го е спрял от всякакви такива ходове. Във видео интервю пред Il Corriere dello Sport Фърги каза:

"Отправих запитване към бащата на Малдини и той ме изгледа, все едно съм луд и каза: 'Какво?!'. Това бе достатъчно, за да разбера, че няма да се случи нищо."

Както е ясно, спекулации свързваха ход на Сър Алекс за Уесли Снайдер през това лято, но той сподели: "Снайдер не е идеален заместник за Скоулс. Той е фантастичен, но не търсим това. Само Шави и Иниеста може да се сравняват със Скоулс."

След това той обясни за лоялността на халфа и Райън Гигс: "Гигс и Скоулс са с мен от 13-годишната си възраст. Те бяха млади момчета, винаги стъпили здраво на земята и много смирени. Те са отличен пример за младите."

 

  Сподели
119