Сър Чарлтън: Рууни се зае с ролята на Кантона


Н. Гавазов

Сър Чарлтън: Рууни се зае с ролята на Кантона

Легендата на Манчестър Юнайтед Сър Боби Чарлтън смята, че Уейн Рууни може да подобри рекорда му по отбелязани голове и да се превърне за новото поколение в новия Ерик Кантона. Както е известно, в момента Сър Чарлтън държи първата позиция с 249 попадения, а миналата седмица, след хеттрика си срещу Арсенал, Рууни вкара 152-ия си гол с фланелката на „червените дяволи". Така Уейн се нареди на осмо място в символичната класация, като, за да подобри рекорда на легендата, трябва да отбележи още 98 гола.

„Уейн притежава потенциал, с който през следващото десетилетие може да се превърне във велик играч на Манчестър Юнайтед. И ако успее да го направи, то аз ще се радвам най-много. Той е добро момче, което умее да слуша. Много леко се общува с него, защото е внимателен към събеседника си. Понякога, когато му говоря нещо, той го приема и използва. Уникален е - винаги се опитва да направи такива неща, за които останалите футболисти даже не се сещат", заяви Сър Чарлтън за  Manchester Evening News.

„Аз мисля, че той прие върху себе си отговорността за всички млади играчи, които сега се оказаха редом до него. Когато започваше ерата на Бекъм, Невил, Бът и Скоулс, те си имаха Ерик Кантона, по когото се равняваха. От него те научиха много. Сега в отбора се образова подобна група млади футболисти и аз мисля, че Уейн реагира на тази нова за него отговорност така, както навремето го направи Ерик", допълва легендата на Манчестър Юнайтед.

 

  Сподели
244