Тери: Изненадан съм от трансфера на Мейрелеш


Н. Гавазов

Тери: Изненадан съм от трансфера на Мейрелеш

Полузащитникът на Челси Джон Тери смята, че пристигането на Раул Мейрелеш на „Стамфорд Бридж" ще компенсира напълно това, че „сините" не успяха да привлекат в редиците си Лука Модрич от Тотнъм. Както е известно, „аристократите" в продължение на три месеца се опитваха да привлекат хърватският национал, но и последната оферта от 40 милиона паунда за полузащитника не успя да накара ръководството на „шпорите" да се раздели със звездата си.

Впоследствие, мениджърът на Челси Андре Вила-Боаш насочи своето внимание към Мейрелеш, който в последния час на трансферния прозорец стана част от „сините".

Тери, който никога не е крил възхищението си от Модрич и го описва, като играч от световна класа, не скрива изненадата си от пристигането на Мейрелеш и се надява, че бившият футболист на Боавища ще се приспособи бързо към отбора.

„Бях изненадан от трансфера на Мейрелеш. Много късно дойде. Той е отличен футболист. Аз говорих вече с Даунинг и Керъл и те ми казаха, колко е добър. Андре му е бил треньор в миналото, което ще му помогне. Изтървахме Модрич, но идването на Раул компенсира това и аз много се вълнувам да видя какво ще направи нашия отбор през сезона", заяви Тери за Sky Sports.

Мейрелеш се присъедини към Хуан Мата, Ромелу Лукаку и Ориол Ромеу, но от „Стамфорд Бридж" си тръгна Йоси Бенаюн, който ще играе под наем в Арсенал до края на сезона. Израелецът пропусна шест месеца заради травма на ахилеса и Тери е разочарован от раздялата с Бенаюн.

„Много се натъжих. Осъзнах колко е добър, когато тренирахме заедно. Наистина жалко, че се поучи така с контузията му, защото той наистина имаше какво да даде на Челси през тази година. За съжаление, той отиде да играе под наем всички тук му желаем успехи", допълва капитанът на Челси.

 

  Сподели
124