Артета: Не можех да пропусна възможността да играя за Арсенал


Н. Гавазов

Артета: Не можех да пропусна възможността да играя за Арсенал

Новото попълнение на Арсенал Микел Артета призна, че е трябвало да се възползва от своя шанс да играе в голям отбор и не смята, че е предал Евертън, съобщава Sky Sports. Както е известно, испанецът премина на „Емирейтс" буквално в последния час на трансферния прозорец, след като по-рано „карамелите" отхвърлиха офертата на „артилеристите" за играча.

Мениджърът Дейвид Мойс не желаеше да продава 29-годишният футболист, тъй като нямаше как в последния момент да намери негов заместник, но след като Артета настоя да си тръгне, шотландският специалист даде „зелена светлина" на трансфера. По-късно Мойс изрази разочарованието си, че губи такъв играч и подчерта, че не е могъл да направи нищо, за да го задържи.

"Това бе голяма възможност за мен и моето семейство и мисля, че дойде правилният момент за мен. Предизвикателството наистина е голямо и съвсем различно, ново  и аз желая да видя себе си на най-голямата футболна сцена - Шампионската лига. Вече съм на 29 години и много време за подобен шанс. Мисля, че направих всичко по силите си за Евертън", заяви Артета за Sky Sports.

"Беше ми трудно да кажа сбогом. Все още не мога да го повярвам, но също така смятам, че това е правилният момент. Това е начинът - футболът винаги има начало и край, а днес е краят на може би най-добрата част от моята кариера. Всичко това е лудост. Не мога да повярвам все още какво се случи, но пак казвам - никога няма да забравя какво направих аз тук и какво ми дадоха хора и клуба", завършва Артета.

 

  Сподели
89