В Англия похарчиха 500 милиона паунда за трансфери


Н. Гавазов

В Англия похарчиха  500 милиона паунда за трансфери

С двете драматични сделки в края на трансферния прозорец, разходите на английските клубове за нови играчи достигнаха 500 милиона паунда. Микел Артета, срещу 10 милиона паунда замени Евертън с Арсенал в опит на Арсен Венгер да потърси заместник на Сеск Фабрегас, а истинска драма се разгоря с трансфера на Мейрелеш, който половин час преди крайния срок все още бе играч на Ливърпул, но срещу 12 милиона паунда премина в Челси.

Веднага след затварянето на прозореца, бе изчислено, че са похарчени 462 милиона паунда за нови футболисти - сума, която се очакваше да нараства заради по-късното обявяване на сделките. Сутринта в 07:00 часа българско време бе съобщено, че сумата е 474 милиона паунда, а в обедните часове на днешния ден Deloitte назова цифрата от 485 милиона паунда.

Очевидно е, че финансовата криза се е отразила на клубовете, защото в сравнение с миналата година, сега са похарчени със 120 милиона паунда по-малко. Отборите, които заплатиха най-много пари за нови футболисти са грандовете Манчестър Юнайтед, Арсенал, Челси, Ливърпул и Манчестър Сити.

Според известният аналитик на Deloitte Дан Джонс, британските отбори са достигнали до кризисно равнище и не са могли да направят нищо повече.

 

  Сподели
218