Арсенал вади 10 милиона за американски национал


Н. Гавазов

Арсенал вади 10 милиона за американски национал

Арсенал отправи запитване за атакуващия полузащитник на Фулъм Клинт Демпси, съобщава новината авторитетният сайт за футболни новини Goal.com. Както е известно, „артилеристите" се опитват спешно да подсилят неубедителния си отбор, след загубата от Манчестър Юнайтед с 8:2 в неделя. Според изданието, от „Емирейтс" са готови да подготвят официална оферта за футболиста, който също е заинтересован от едно евентуално преминаване.

Фулъм не желае да се разделя с ключови футболисти, но осъзнава, че не може да спре играча, чийто договор изтича след две години. „Котиджърсите" са поставили цена от 10 милиона паунда за американеца. Мартин Йол е готов да предприеме внезапни мерки със закупуването на Браян Руиз от Твенте, ако загуби Демпси. Костариканецът и по-рано беше в полезрението на лондончани, макар че заплатата може да е проблем, тъй като на „Крейвън Котидж" има таван на възнагражденията от 50 хиляди паунда на седмица.

Основният приоритет на Фулъм до края на трансферния прозорец е да задържи американецът, който беше водещ реализатор на клуба през миналият сезон със своите 13 гола. Той вече добави две попадения в Лига Европа този сезон и вкара един при поражението на неговия тим с 2:1 от Нюкасъл в неделя.

Интерес към Демпси имаше през това лято от редица отбори във Висшата лига като Ливърпул, Евертън, Астън Вила, Нюкасъл, както и от френския Пари Сен Жермен и испанския Севиля. Атакуващият полузащитник неведнъж е заявявал пред близки, че има амбиции да играе в Шампионската лига, откакто се присъедини към Фулъм през 2007 година.

 

  Сподели
86