L'Equipe: Арсенал привлече немски национал


Н. Гавазов

L'Equipe: Арсенал привлече немски национал

Защитникът на Вердер Бремен Пер Мертезакер напусна немския клуб, съобщи новината френския L'Equipe. Според информация на изданието, 26-годишният немски национал е подписал в понеделник вечер договор с Арсенал, чийто параметри не се съобщават. Тази информация обаче не е потвърдена официално от нито един от двата клуба, но според специалистите, ако това е истина, подобен ход не бива да се смята за изненада, защото наскоро Мертезакер, който се намира в последната година от договора си, отказа да продължи контракта си с клуба.

Ходът е изненадващ, защото идва само две седмици, след като мениджърът на Арсенал Арсен Венгер сподели, че няма нужда от бранители.

"В момента ние имаме четирима централни защитници, така че нямаме нужда от повече играчи на този пост", сподели тогава Венгер.

Унизителната загуба на „артилеристите" в неделя обаче явно е накарала френският специалист да промени решението си и спешно да потърси играчи, с които да укрепи отбраната си, която в двубоя с Манчестър Юнайтед допусна цели осем гола в своята врата.

 

  Сподели
132