Сити изнесе лекция на Уайт Харт Лейн (видео)


И. Ангелов

Сити изнесе лекция на Уайт Харт Лейн (видео)

Отборът на Манчестър Сити се саморазправи със съпротивата на столичаните от Тотнъм, вкарвайки 5 попадения, срещу само 1 на сметката на домакините в срещата. След изключително равностойно начало, вещаещо футболен празник с много голове, владението на играта премина изцяло в ръцете на "гражданите", които унижиха Тотнъм на собствен терен.

Първото попадение падна в 34-ата минута - вкара го Един Джеко. Асистенцията бе на новото попълнение на тима Самир Насри, който предостави изключително подаване. 7 минути по-късно втора асистенция записа същият футболист, и отново гол вкара Джеко, но този път с глава. Действията на футболистите на Сити принудиха Хари Реднап да направи промени на почивката, като той вкара в игра Том Хъдълстоун на мястото на Нико Кранчар.

Това не промени много нещата на терена и Сити продължи да налага контрол. В 55-ата минута Джеко оформи своя хетрик, а четвърти гол добави Кун Агуеро 5 минути по-късно. При това положение Насри оформи третата си асистенция в мача. В този момент от Манчестър Сити започнаха да намаляват темпото и това даде шанс на Тотнъм.

Ван дер Ваарт асистира от корнер за гол с глава на Кабул. За нещастие на домакините Ван дер Ваарт получи травма и трябваше да излезе, но тъй като трите смени бяха използвани от Реднап, Тотнъм трябваше да довърши мача с играч по-малко. Това отново даде предимство на Сити и в края на мача Джеко вкара четвърто попадение на сметката си и 5-то в мача.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
234