Венгер: Трябват ми трима нови


Н. Гавазов

Венгер: Трябват ми трима нови

Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер заяви, че жизненоважно за водения от него отбор е да бъдат привлечени нови футболисти, тъй като „артилеристите" са се лишили от няколко играча през това лято, в това число и заради различни наказания. Също така, Венгер отбеляза, че провеждането на турнира за Купата на Африка през зимата ще предизвика кадрова криза, за която е необходимо да се предприемат мерки. Според френският специалист, той има нужда от защитник, полузащитник и най-важното - от нападател.

„Много е важно да се подсили отбора, защото през януари ние ще загубим играчи, които ще вземат участие в турнира за Купата на Африка. Ще бъдем лишени от Жервиньо и Шамак и смятам, че най-напред трябва да усилим атаката. Важно е да намеря защитник и полузащитник. Това значи, че са ми нужни най-малко трима играчи - дори и те за малко", заяви Венгер за BBC Sport.

„Загубих много време с футболистите, които си тръгнаха и от тази гледна точка, лятото за нас се оказа много тежко. В края на краищата, ние правим всичко възможно да излезем от ситуацията", допълва френският специалист.

 

  Сподели
193