Сър Алекс подкрепи Венгер за трансфера на Насри


Н. Гавазов

Сър Алекс подкрепи Венгер за трансфера на Насри

Мениджърът на Манчестър Юнайтед - Сър Алекс Фъргюсън за пореден път даде своята подкрепа за наставника на Арсенал Арсен Венгер. Този път шотландецът одобри решението на френския си колега да се раздели с полузащитника на „артилеристите" Сами Насри, който в четвъртък подписа официално с градският съперник на „червените дяволи" Манчестър Сити. Според Сър Алекс, Венгер е нямал други опции пред себе си, освен тази да приеме офертата от 24 милиона паунда на „гражданите" за френския национал.

„Всички ние се намираме в една лодка. Когато един играч достигне до последните две години от договора си възниква проблем: да го убедиш да подпише нов договор, ако той отказва да продължи контракта си. Понякога и ние имаме проблеми с играчите, които не искат да подписват. Когато футболист откаже да продължи контракта си, може да се получи така, че да не получиш нищо за него. При това положение е по-разумно да го продадеш и да вземеш парите. Това е реалността, в която се намираме. Роналдо винаги е искал да играе в Реал. Колко дълго си мислите, че мога да го задържа? Подобна е ситуацията и с Фабрегас. Не можеш да си затваряш очите за тези неща, защото това е съвременния свят", цитира BBC Sport думите на Сър Алекс.

„Но аз продължавам да смятам, че Арсенал има силни играчи, които могат да победят всеки един отбор. Впечатлен съм от представянето им в Италия и трябва да бъдем много внимателни срещу тях в неделя. Не виждам песимизма, който виси над „Емирейтс". Те продължават да бъдат един много силен тим, срещу когото ние трябва да се подготвим добре", допълва шотландецът.

 

  Сподели
70