Вермален: Срещата с Юнайтед няма да повлияе на битката за титлата


Н. Гавазов

Вермален: Срещата с Юнайтед няма да повлияе на битката за титлата

Защитникът на Арсенал Томас Вермален смята, че сблъсъкът между Арсенал и Манчестър Юнайтед идва твърде рано през настоящия сезон във Висшата лига, за да окаже някакво влияние върху борбата за титлата. Както е известно, „артилеристите" ще пътуват в неделя към „Олд Трафорд", където в среща от третия кръг на Премиършип ще се изправят срещу „червените дяволи". Евентуална загуба на лондончани ще ги отдалечи на осем точки от шампионите, което значително ще намали шансовете на тима за титлата.

„Малко е рано отсега да говорим за титлата. Ние сме изиграли само два мача досега, а пътят през сезона е толкова дълъг, така че аз наистина не мисля, че трябва да говорим за титла", заяви Вермален.

Арсенал пристига на „Олд Трафорд" във възможно най-лошата си форма, в която се е намирал отбора, а освен това, тимът бе напуснат от Насри и Фабрегас, а по-рано през лятото и от Гаел Клиши. През второто полувреме срещу Удинезе обаче, „артилеристите" показаха, че притежават боен дух и воля за победа - качества, които Венгер постоянно говори, че футболистите му притежават, но толкова рядко демонстрират.

Вермален смята, че лошият старт на тима е свързан получените червени картони, но също така смята, че това ще мотивира съотборниците му да дадат всичко от себе си в следващите си двубои.

„Ако погледнете последните няколко мача, ще видим, че резултатите наистина не са добри, но всеки мач си има своя собствена история. Получихме червени картони срещу Нюкасъл, същото се получи и срещу Ливърпул. Ако играем 11 на 11, аз мисля, че резултатите щяха да бъдат съвсем други. Точно това ще се опитаме да променим в следващите си мачове", допълва защитникът.

 

  Сподели
65