Тен Хаг: Това е несправедливо


Н. Гавазов

Тен Хаг: Това е несправедливо

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Ерик Тен Хаг се оплака от несправедлива дузпа в мача срещу Уест Хем.

Съдбата на неделния мач на "Лондон Стейдиъм" бе решена от дузпа на Джарод Боуен в самия край (2:1).

Тази дузпа беше отсъдена след сблъсък между Матейс Де Лигт и Дани Ингс и реферът трябваше да отиде до монитора, за да разбере ситуацията. Според Тен Хаг реферите са допуснали грешка.

"Три пъти този сезон се чувствахме несправедливост. Трябваше да вкараме. Създадохме толкова много положения. Трябваше да поведем с два или три гола. Оставихме ги да останат в мача. Когато загубиш с 1-0, отборът трябва да покаже характер и издръжливост, за да отиграе. Начинът, по който бе отсъдена дузпата, е нечестен и несправедлив.

Беше трудно да се гледа. Преди сезона имаше инструкции, че VAR ще се намесва само в случаи на явни грешки. В този случай реферът на терена не направи явна грешка.

Разочарован съм, но не мога да направя нищо по въпроса. Не печелим точки, когато трябваше. Трябва да се погледнем в огледалото и да признаем, че не отбелязахме достатъчно голове, когато играехме добре. Създадохме купища шансове, без да им позволите нищо и когато след това загубите по този начин, това оставя неприятно усещане.

Говорих със съдиите. Но решението вече е взето. Във футбола не можете да върнете времето назад. Това е третият път, когато чувствам несправедливост този сезон и това оказа голямо влияние върху нашия отбор, резултатите и нашата позиция в таблицата, това не може да е правилно“, заяви Тен Хаг.

  Сподели
62