Тотнъм обърна и разби Уест Хем


И. Ангелов

Тотнъм обърна и разби Уест Хем

В страхотна среща на стадион "Тотнъм Хотспър", Тотнъм постигна убедителна победа с 4:1 над Уест Хем в мач от Висшата лига. Това бе четвъртата победа на Тотнъм в кампанията, след като преди това бяха загубили тежко от Брайтън с 3:2. От друга страна, Уест Хем продължава да се бори за подобрение след Дейвид Мойс ерата, като е допуснал 15 гола в своите осем мача от лигата досега, записвайки победи само два пъти с Хулен Лопетеги.

Първото полувреме видяхме равностойна игра, като и двата отбора имаха възможности да отбележат. Въпреки това, Уест Хем пое инициативата, след като Мохамед Кудус отбеляза гол след 18 минути игра за 1:0, давайки на отбора си преднина. Тотнъм обаче не остана по-назад и бързо започна да търси изравнителен гол. Въпреки няколкото опита на Бренан Джонсън и Педро Поро, Алфонс Ареола успя да направи решаващи спасявания. Деян Кулушевски обаче изравни резултата за Тотнъм с гол от далечно разстояние след 33 минути игра - 1:1.

През второто полувреме Тотнъм излезе силно, вкарвайки два гола в рамките на 10 минути. Първо, Ив Бисума отбеляза красив гол след пас на Дестини Удоджи за 2:1, а след това нелеп автогол на Жан-Клер Тодибо даде на Тотнъм комфортна преднина 3:1.

Сон вкара четвъртия гол за Тотнъм, след като беше намерен от Папе Матар Сар, и по този начин сложи край на всякакви надежди на Уест Хем за завръщане в мача - 4:1. Въпреки че Уест Хем успя да избегне допълнителни голове, ситуацията за тях се влоши допълнително, когато Кудус получи червен картон за удари на Мики ван де Вен и Папе Матар Сар в лицето.

Тази категорична победа осигури точно това, от което Тотнъм се нуждаеше след разочароващата загуба от Брайтън, демонстрирайки способността им да се възстановят и да покажат своята класа. За разлика от тях, Уест Хем продължава да изпитва трудности.

  Сподели
45