Ман Юнайтед е фаворит за звезда на Барселона


Н. Гавазов

Ман Юнайтед е фаворит за звезда на Барселона

Ман Юнайтед е "фаворитът“ за подписа на Де Йонг от Барселона

Докладът твърди, че "всичко сочи“ Де Йонг да напусне Барселона през следващата година, тъй като се смята, че халфът не желае да подпише договор, който е на масата от януари.

Холандецът има сделка на "Камп Ноу" до юни 2026 г. и той се съгласи да отложи голяма част от заплатата си, за да помогне на Барселона по време на пандемията, но скорошен доклад твърди, че е постигнато споразумение за неизплатени заплати.

Въпреки това, за да получи Де Йонг 18 милиона евро (15 милиона паунда), той ще трябва да се съгласи да напусне по време на трансферния прозорец следващото лято, което също привлече вниманието на Манчестър Сити .

Въпреки че холандецът е смятан за ключов играч за Барселона, значителните му заплати са проблем поради финансовите проблеми на клуба, докато той е играч, способен да събере голяма трансферна сума, което би помогнало драстично на каталунския отбор.

Ман Юнайтед все още не разполага с централна халфова линия, въпреки че инвестира в тази зона, като на Червените дяволи им липсва халф, който добре да разиграва и контролира топката, а Де Йонг определено отговаря на изискванията в това отношение.

Де Йонг току-що се завърна в строя след  дългосрочен проблем с глезена, като игра от резервната скамейка в последните два мача на Барселона, но сега се очаква да получи серия от мачове през следващите седмици.

Много ще зависи от цената, тъй като Ман Юнайтед просто не може да си позволи да похарчи още 70 милиона паунда за играч, който е минал най-доброто от себе си, но Де Йонг е способен да бъде трансформиращо попълнение за 20-кратните шампиони на Англия и ако сделката е правилна, тогава това би било отличен бизнес за "червените дяволи".

  Сподели
103