Менди иска 11.5 млн. от Ман Сити


Н. Гавазов

Менди иска 11.5 млн. от Ман Сити

Защитникът Бенжамин Менди поиска £11.5 милиона неизплатени заплати от бившия си клуб Манчестър Сити.

Сити спря да плаща заплатите на Менди, когато той бе обвинен в изнасилване през 2021 г. По това време Бенджамин получаваше £500 000 на месец.

Договорът на Менди също така включваше бонус от £900 000 за изиграване на 60% от неговите мачове. Бенджамин трябваше да получи 1 милион паунда, ако Сити се класира за Шампионска лига, а французинът също така прибираше 1.2 милиона паунда годишно от клуба за използване на неговия образ.

Тази скандална история завърши щастливо за Менди - през лятото на 2023 г. Бенжамин бе напълно оправдан от съда, което му позволи да възобнови кариерата си на играч.

30-годишният защитник в момента играе във френската втора дивизия за Лориен, докато се опитва да възстанови щетите от Сити, които той оценява на £11.5 милиона.

Както The Guardian съобщава, по време на продължителния процес Менди е съобщил на трибунала чрез видеовръзка, че бързо са му свършили парите и дори не може да плаща за детето си.

Рахим Стърлинг, Бернардо Силва и Риад Марез бяха посочени като играчи, които са дали пари на Менди в трудната ситуация, но Бенжамин все пак трябваше да продаде имението си в Чешир, за да плати сметки и адвокати.

Менди също се оплака, че Сити не му се е извинил и че президентът Халдун Ал-Мубарак е оставил писмото му с претенции без отговор.

  Сподели
93