Сър Алекс е ентусиазиран от младото поколение в отбора


Н. Гавазов

Сър Алекс е ентусиазиран от младото поколение в отбора

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Сър Алекс Фъргюсън ще заложи изцяло на млади футболисти в двубоя от 2-я кръг на Висшата лига на Англия срещу Тотнъм на „Олд Трафорд" в понеделник вечер, съобщава Sky Sports. Както е известно, в момента шотландският специалист се наслаждава на най-новата си реколта от млади играчи, след като по-рано футболистите спечелиха доверието му с добрите си изяви. Мениджърът на отбора-рекордьор по титли в Англия е известен с това, че има усет към талантите и вече го е доказа в своята треньорска кариера.

Това стана за първи път през 1995 година, когато бившият защитник на Ливърпул Алън Хансен предрече, че „шотландецът никога няма да спечели нищо с деца" - малко след като бяха продадени Инс, Хюз и Канчелскис, а на тяхно място Сър Алекс заложи за първи път на Скоулс, Бекъм, Бът и Гари Невил. Оказа се, че Хансен не е прав, защото в същата година Юнайтед спечели титлата и Купата на Англия и продължи да жъне успехи в следващите сезони, за да се превърне в най-успешния английски отбор.

С напускането на Скоулс, Едвин ван дер Сар и Невил, шотландският специалист даде да се разбере, че младите играчи отново са в челните редици на Юнайтед.

„Ние винаги сме били наясно, че ще имаме футболисти, които ще са в края на кариерата си. Такъв е хоризонта пред нас и знаем, че това ще се случи и ти не можеш да направиш нищо, за да го избегнеш. Но ако не се подготвиш когато дойде този момент, тогава си загубен", заяви Сър Алекс за Sky Sports.

„Сега разполагам с много млад отбор, който е пълен с енергия и аз се наслаждавам да го наблюдавам", допълва шотландският специалист.

Контузията на Видич, която оставя сърбина извън строя за пет седмици, както и травмата на неговия колега в защитата Рио Фърдинанд, показва, че мениджърът на „червените дяволи" е принуден да заложи отново на млади играчи. Той обаче не е притеснен от този факт.

„Не съм притеснен, че с млади футболисти ще попълня отбраната. Еванс има достатъчно опит и той е в клуба от 12-годишен, освен това вече изигра много мачове с първия отбор. Джоунс има опит с Блекбърн през миналия сезон. Мисля, че той заедно със Смолинг бяха звездите на Англия на Европейското младежко първенство през лятото. Крис направи фантастичен първи сезон и продължи да се развива. Не мога да имам никакви проблеми с това, че тези момчета ще играят срещу Тотнъм", каза още Сър Алекс.

 

  Сподели
159