Мареска е уверен, че ротациите ще помогнат за дисквалификациите


Н. Гавазов

Мареска е уверен, че ротациите ще помогнат за дисквалификациите

Мениджърът на Челси Енцо Мареска е уверен, че политиката на ротация ще помогне на отбора му да се справи с наказанията на защитниците Уесли Фофана и Марк Кукурела за мача срещу Ливърпул.

Преди двубоя срещу Нотингам Форест Мареска напълно промени стартовите 11 на своя отбор в сравнение с двубоя от Лига Европа срещу Гент миналия четвъртък.

Загубата на две точки срещу Форест, който завърши мача с десет души, бе допълнително засенчена от жълтите картони на Фофана и Кукурела, които сега ще пропуснат пътуването до Ливърпул поради твърде много жълти картони.

Мареска обаче не се притеснява от дисквалификациите на двама водещи защитници, тъй като Челси си е наложило активното ротиране на състава.

"Имаме 25 играчи в първия отбор. Всички тимове имат приблизително еднакъв брой. Не мисля, че сме само ние.

Опитваме се да сме сигурни, че минутите са разпределени между всички тях. Причината за това е, че те заслужават да играят.

Тези, които играха срещу Гент, бяха добри и вероятно заслужаваха да играят отново, но имаше още 11, които свършиха страхотна работа срещу Брайтън. Опитваме се да извлечем най-доброто от всички тях.

Когато имаш контузия или червен картон, както сега, когато нямаме Уес и Марк, ще използваме някои от другите момчета, които не бяха сред стартовите 11 днес“, заяви Мареска.

  Сподели
91