Артета: Сака направи крачка напред


Н. Гавазов

Артета: Сака направи крачка напред

Мениджърът на Арсенал Микел Артета вярва, че неговото крило Букайо Сака е издигнал играта си на следващо ниво.

В събота срещу Саутхемптън Сака организира головете на Кай Хаверц и Габриел Мартинели, преди да вкара сам, за да донесе победата на Арсенал с 3-1.

Сака е най-добрият асистент на Висшата лига този сезон със седем асистенции, докато Букайо също отбеляза гол срещу ПСЖ в Шампионска лига в средата на седмицата.

Артета смята, че този сезон 23-годишният англичанин, който замени като капитан контузения Мартин Едегор, се е научил да поема отговорност и да се представя последователно.

"Това показва неговата зрялост и показва стъпките, които играчите трябва да предприемат. Той е в отбора достатъчно дълго и си е спечелил правото да заеме тази роля.

Той вярва в способността си да променя играта, да решава мачовете. Като много други играчи, той иска да бъде най-добрият.

Понякога играчите трябва сами да създават тези положения и той определено го прави.

Мисля, че това е още една стъпка напред. Това е, което той иска.

Правете го у дома, правете го навън, правете го в големи мачове, правете го в не толкова големи мачове и го правете, когато отборът има нужда от това, а не когато резултатът е 3:0. Това е, което определя самия играч, самият той е на високо ниво.

Невероятно е какво прави той на неговата възраст. Имаме много примери за това", заяви Артета.

  Сподели
55