Райс изпитал силна тревога, когато Лестър изравнил


Н. Гавазов

Райс изпитал силна тревога, когато Лестър изравнил

Полузащитникът на Арсенал Деклан Райс призна, че е изпитал чувство на безпокойство след изравнителния гол на Лестър миналата събота.

Мачът от Висшата лига на "Емирейтс" в събота първоначално бе спокоен за Арсенал, който напълно доминира над Лестър и вкара два гола.

Тогава обаче Джеймс Джъстин внезапно изравни с дубъла си, което силно разтревожи Райс и партньорите му. С цената на невероятни усилия "артилеристите" все пак успяха да изтръгнат победата с 4:2, чувствайки се облекчени.

"Морално бе трудно, чувството на безпокойство е извън класациите!

Знаете напрежението, което идва с това да играеш за Арсенал. Трябва даспечелиш всеки мач. Ако искаш да спечелиш Висшата лига и състезанията за Купата, бори се за върха, трябва да си най-добрият и да побеждаваш – в противен случай напрежението ще се увеличава.

Така че, когато вкараха втория си гол, ние имахме една мисъл: не можем да загубим този мач, трябва да продължим. В края изпитахме някак си облекчение, защото спечелихме мача и заслужавахме да го спечелим.

Първото полувреме бе може би най-удобният ни мач през целия сезон по отношение на подаването и доминирането на топката. Имаше много положителни неща в този мач, но имаше и толкова много неща, които трябва да бъдат подобрени. Сигурен съм, че през сезона ще видите най-добрата ни игра", заяви Райс.

  Сподели
28