Гуардиола смята, че Ман Сити е играл добре без Родри


Н. Гавазов

Гуардиола смята, че Ман Сити е играл добре без Родри

Босът на Манчестър Сити Пеп Гуардиола вярва, че отборът му е играл добър футбол срещу Нюкасъл в отсъствието на Родри.

След като загуби Родри заради контузия до края на сезона, на "Сейнт Джеймсис Парк" Гуардиола разположи Матео Ковачич и Рико Луис в опорната зона, а по-късно в мача Бернардо Силва се пробва тук.

Въпреки факта, че Сити постигна само равенство (1:1), футболът, показан от "гражданите", допадна на Гуардиола. Пеп признава, че може да разпознае отбора си.

"Ще се радвам да разчитам на Родри тук. Но той не е тук, така че трябваше да търся решения. Играхме много добре с Ковачич и Рико, а след това и с Бернардо. Погледнах моя отбор и ги разпознах добре.

Липсваше ми Родри заради неговите качества и днес Нюкасъл беше силен и започна много добре. Интензивността на тяхната преса затрудни живота ни. Играхме по-добре след гола и имахме други шансове, особено в края от Бернардо и Фил Фодън.

Направихме грешка, но след това отново поехме контрола над мача и имахме шансове да победим. Като цяло играхме много добре.

Взехме някои лоши решения в последния момент, които ни попречиха да поведем с 2-0 и тук винаги е трудно заради тяхната физика и факта, че се защитават толкова дълбоко. Имахме своите шансове, но Поуп беше брилянтен, така че сме доволни на точката", заяви Гуардиола.

  Сподели
20