Артета: Съперничеството с Гуардиола няма да повлияе на отношенията ни


Н. Гавазов

Артета: Съперничеството с Гуардиола няма да повлияе на отношенията ни

Мениджърът на Арсенал Микел Артета заяви, че продължаващото му съперничество с Манчестър Сити не е повлияло на приятелството му с Пеп Гуардиола.

Няколко играчи на Сити разкритикуваха тактиката на Арсенал след равенството 2:2 на Етихад миналата неделя. Отборът на Артета бе обвинен в забавяне и злоупотреба с фаулове.

Артета обаче разделя професионалния и личния си живот, а чувствата на Микел към Гуардиола остават непроменени.

"Обичам го, уважавам го, възхищавам му се, възхищавам се на отбора му и всичко, което прави. Това е спорт. Нашата професия е едно, личните ни отношения са друго.

Ако връзката ни бе пострадала, защото единият завърши наравно, а другият печели, или заради броя пъти, в които ни победиха, тогава нямаше да говоря повече с него. Но това не е връзката, която имаме един с друг. Спортът никога няма да повлияе на моите лични отношения, сигурен съм в това.

Ако не харесвате мненията, тогава не трябва да седите там, където седя аз. Доста е просто. Не го приемайте лично. Това е част от нашата работа. Уверете се, че се справяте с неща, към които не сте безразлични.  Относно тези отношения на мен не ми е все едно", заяви Артета.

  Сподели
19