Кенрайт: Банката е виновна!


Н. Гавазов

Кенрайт: Банката е виновна!

Президентът на Евертън- Бил Кенрайт сподели, че клуба трябва да продаде, преди да купи нови играчи, но допълни, че няма намерение да играе хазарт с бъдещето на ,,карамелите", чрез продажба на звездите си, съобщава Sky Sports. Факт е обаче, че талантливия тийнейджър Ерик Диър, който е играч на Спортинг Лисабон ще играе за Евертън през настоящия сезон.

„Аз мисля, че напредъкът през последното десетилетия е феноменален. Ние знаехме, че това лято ще стигнем до точката, където нещата ще станат много, много трудни и трябваше да започнем да търгуваме. Продаването само по себе си това лято е слабо, но ние трябва да продаваме още и точно това е причината да нямаме нови играчи" сподели Кенрайт за Sky Sports.

"Светът в момента е в криза и не се сещам за бизнес, включително и футбола, да няма финансови проблеми", спомена също президентът на ,,карамелите".

„Ние стигнахме до такъв етап с нашата банка и финанси, при който ние просто не можем да взимаме повече. При срещите си с акционерите където съм повтарял година след година, че това което трябва да правим е да просим и взимаме на заем, но не и да крадем . Но нека спомена, че ние просим и взимаме заем от банката. Нещата в момента са сложни и ние не можем повече да взимаме пари за защита на футболния клуб и за защита на феновете", завършва босът.

 

  Сподели
213